i Här använder vi kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du användandet av kakor. Läs mer
Jag förstår

Kanslihuset, LGH 1303

Beskrivning

Kanslihuset var juvelen i kronan på anrika KA1 på Rindö i Vaxholm. Den statusen lever vidare, men nu som bostad för dem som vill bo i ett unikt hus. Här skapas ett boende för dem som prioriterar en exklusiv och bekväm bostad, med rymd och atmosfär och med omsorgsfullt utvalda material och ytskikt.

Kanslihuset ligger i anslutning till den nyanlagda vackra Kaserngårdsparken med fri siktlinje mot havet och Grenadjärsbryggan där Waxholmsbolagets båtar angör. Här, där regementsledningen huserade, har White Arkitekter skapat 15 attraktiva bostäder.

Byggnadens karaktärsdrag och mervärden bevaras vid ombyggnaden, som den klassiska klockan på fastighetens fasad och flaggstången på taket. På husets nordvästra sida, med eftermiddags- och kvällssol, skapas en egen gård med bastu/relax, grillplats, utekök samt en anlagd trädgård.

Genomtänkt design och material av hög kvalitet kompletterar byggnadens tidstypiska och generösa formspråk från tidigt 1900-tal – högt i tak, praktfulla fönster med stora ljusinsläpp samt djupa fönsternischer.

Det blir 13 välplanerade och yteffektiva lägenheter på 60-80 kvadratmeter med balkong eller uteplats. Till det kommer de två våningarna högst upp – 111 respektive 132 kvadratmeter – som har var sin takterrass med underbar utsikt.

Planerad inflyttning är hösten 2016.

Rumsbeskrivning

Generell inredning

Golv
Tvåstavs ekparkett i mattlackat utförande. I entréer läggs kalksten och i badrum klinker.

Innerväggar
Släta vitmålade gipsväggar.

Innertak    
Släta, vitmålade gipstak.

Badrum
äggar: Kakel vit blank 15x15. Klinker: Röd/Vit eller svart/vit klinker 15x15. Diagonal mönsterläggning. Golvvärme. Vägghängda wc-stolar Bänkskiva i laminat över tork och tvättfunktioner alternativt tvättpelare. Se ritning. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Badkar.

Kök
Kökssnickerier från HTH. Höga vita luckor med en ram. Vita stommar. Bänkskivor i 30 mm  kvartskomposit – Clamshell Polished. Underlimmade hoar Intra Frame. Stänkskydd 20 cm hög. 20 mm Clamshell Polished. Vitvaror från Siemens. Induktionshäll som standard. Vissa tillval avseende kök och vitvaror kan göras med HTH.

Bredband/fiber

Bredband/fiber Triple Play från Telia Sonera. Bredband, tv och ip-telefoni för cirka 250 kr/månad.

Utomhusmiljö

Alla bostäder utom en har balkong eller uteplats. Balkongräcken i smidesutförande. Trädäck på uteplatserna med trappa ner till
marknivå.

Teknisk beskrivning

Grundläggning:
Källare på betongplatta med grundmurar av sten

Bjälklag:
Betong / tegel / trä

Fasad:
Puts

Ytterväggar:
I huvudsak bärande tegelväggar

Innerväggar:
Tegelväggar samt regelväggar med skivbeklädnad

Yttertak:
Falsad plåt på underlagspapp och råspont.

Invändiga trappor:
Stenbelagda (utom vid invändig trappa i lägenhet som utförs i trä)

Hissar:
Ja

Lägenhetsdörrar:
Ljudklassade trädörrar.
Tidningshållare intill lägenhetsdörren och postboxar vid entréplanet

Innerdörrar:
Vita dörrar

Fönster:
2+1-glas isolerruta, med fast spröjs i ytterglas

Fönsterbänkar:
Vitmålade

Altaner i markplan:
Utförs i trä med trätrall och med smidesräcken lika balkongerna

Balkonger:
Prefabricerade med smidesräcke. De två större vindsvåningarna har en egen takterrass via intern trappa. Orangerier vindsplan

Terrasser:
De två större vindsvåningarna har en egen takterrass via intern trappa .
Terrasser i markplan har trappa ner till tomten

Värmesystem:
Bergvärme, vattenradiatorer

Ventilation:
Mekaniskt frånluftssystem, passiv tilluft genom ventiler bakom radiatorer/spaltventiler

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Rindö Hamn.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.