i Här använder vi kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du användandet av kakor. Läs mer
Jag förstår

01 juli, 2015

Succé och byggstart för Kanslihuset i Rindö Hamn

När Vasallen startade försäljningen av projektet Kanslihuset i slutet av april var intresset stort. Två tredjedelar av bostäderna är redan sålda och nu startar byggnationen av projektet. Vasallen har valt Total Projekt som entreprenör och inflyttning är planerad till hösten 2016.

Kanslihuset är den centrala byggnaden vid nya Kaserngårdsparken, med ett vackert läge i fonden av parken och med en obruten siktlinje ned till Solöfjärden och Grenadjärbryggan. Bostadsrättsföreningen heter Brf Brigadgeneralen och består av 15 st lägenheter, varav två har privata takterasser och de övriga altan i markplan eller balkong. Till föreningen hör också en gemensam trädgård med bastu och utekök, samt odlingslotter. 

Effektiva planlösningar och ljus och rymd med 3,5 m i takhöjd karaktäriserar lägenheterna. Material och inredningsdetaljer är valda med omsorg för att harmonisera med husets arkitektur. Huset får tillbaka fönster med originalutseende men med moderna energikrav. Kanslihuset blir klassat som Miljöbyggnad Silver.

- Vi upptäckte tidigt att Kanslihuset som bostadsprojekt hade en extra krydda som lockade många. Det har varit en utmaning att lyckas utforma bra och moderna bostäder och samtidigt bibehålla husets karaktär mot Kaserngårdsparken, med dess stora antikvariska värde. Jag tycker arkitekterna på White lyckats över förväntan och vi på Vasallen är stolta över att nu kunna slutföra den första etappen av vår större omvandling av området, i och med att hela miljön runt Västra Kaserngården och nya Kaserngårdsparken nu färdigställs med Kanslihuset, säger Fredrik Brehmer, fastighetschef för Vasallen i Rindö Hamn.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Rindö Hamn.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.