i Här använder vi kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du användandet av kakor. Läs mer
Jag förstår

13 november, 2015

Restaurang Batteriet öppnar till sommaren 2016 i Rindö Hamn

Vasallen har nu påbörjat byggandet av Rindö Hamns nya hamnrestaurang som kommer att heta Batteriet. 

Det är entreprenörerna Jenny Fjellström, Anna Classon, Lotta Nordlander och Johan Lycke som ska driva restaurangen. De har tillsammans en stor bredd av kompetens och erfarenhet från restaurangbranschen. Bland annat driver de restaurangerna Bitter Pills på Södermalm i Stockholm och Vindhem på Alnön.

Byggnaden som är ritad av Wester + Elsner Arkitekter uppförs precis vid vattnet på hamnplanen och intill Oxdjupet, med rakt sydläge och utsikt över Solöfjärden. Arkitekturen har hämtat tydlig inspiration från den historiska miljön i området med olika befästningar, och byggnaden är tänkt att se ut att växa fram ur berget vid hamnen.

Restaurang Batteriet kommer att vara öppen året runt och är tänkt att fungera som en samlingspunkt inte bara för de som bor i själva Rindö Hamn, utan för hela Rindö och även närområdet i övrigt inom Vaxholm och Värmdö. Förutom att bli serverad mat kommer man också att kunna köpa med sig färdiglagad mat, förberedda måltider och olika råvaror i ett butiks- och delikoncept. Ett orangeri kommer att komplettera restaurangdelen och under sommaren kommer en stor uteservering att bli en viktig del av upplevelsen. Invigning är planerad till midsommar 2016.

En illustration av den planerade restaurang Batteriet.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Rindö Hamn.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.