i Här använder vi kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du användandet av kakor. Läs mer
Jag förstår
toppbild

Fakta om Rindö

Rindö är cirka fem kilometer lång och har omkring 1 000 invånare. Ön korsas av länsväg 274 och har färjeförbindelse med både Vaxholm och Värmdö, vilket gör att Stockholms nås både från norr och söder.

På Rindö finns ett rikt föreningsliv samt ett utbyggt småföretagande som domineras av näringar som kopplas till läget i skärgården, som båtservice, eventföretag, marint underhåll och transporter. Bland svenska öar som saknar broförbindelse med fastlandet är Rindö den åttonde mest befolkade.

Snabbfakta om Rindö

  • Rindö och Rindö Hamn ligger strax utanför småstadsidyllen Vaxholm. Stockholm, som nås både från söder och från norr, är bara 45 minuter bort med bil. Du kan också åka kollektivt med SL och har du tid och bara vill njuta, är Vaxholmsbåtarna ett skönt alternativ på sommaren. Och har du egen båt behöver du inte ens passa någon tidtabell.
  • Den militära närvaron i Rindö Hamn är över, men de unika byggnaderna finns kvar efter KA1/Amf1. Det är dessa byggnader som nu återfår sin forna glans. Här finns också Oskar-Fredriksborgs fästning, världens modernaste fästning i slutet av 1800-talet, som är bevarat som byggnadsminne.
  • På Rindö finns kommunal service som barnomsorg och grundskola F-6.
  • Här finns också privat service i form av restaurang, krog, lanthandel, ostmakeri, gym, vandrarhem med mera.
  • Det bor cirka 1 000 personer på Rindö. Den fem kilometer långa ön korsas av länsväg 274 som har kostnadsfri bilfärjeförbindelse med både Vaxholm och Värmdö. På så sätt kan Stockholm nås både från norr och söder.
  • Med Vaxholmsbåten tar du dig till Vaxholm, Stockholm och skärgården.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Rindö Hamn.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.