i Här använder vi kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du användandet av kakor. Läs mer
Jag förstår
toppbild

Flytten till Rindö Hamn – ett lyft för familj och företag

För sju år sedan flyttade Roger och Mimmi Granath sitt företag till Rindö Hamn utanför Vaxholm och i samma veva hyrde de ett hus i närheten. Nu bor de i Vasallens första etapp Brf Grisselmaren 1. Valet att arbeta och bo i skärgården ångrar de inte en sekund.

– Läget är oslagbart: utsikt mot hamnen, söderläge och naturnära, säger Mimmi.

Roger och Mimmis företag Out Seglingsevenemang har specialiserat sig på företagsaktiviteter i skärgården. På sex stora 50-fots segelbåtar, Jeanneau och Beneteau, kan kunder umgås och bygga lagkänsla.

Före flytten var verksamheten splittrad på två hamnar. Att hyra kontor av Vasallen Vaxholm och ha Rindö Hamn som hemmahamn blev ett lyckokast, tycker Roger.

Nu faller den sista pusselbiten på plats för ur-stockholmarna Roger och Mimmi med senaste adressen i Vasastan. Ett nytt modernt boende i en klassisk byggnad i Rindö Hamn. Och här spelar naturligtvis uppväxten för Max (sex år) och Ted (två år), en stor roll.

– I Rindö Hamn finns barnomsorg, förskola och grundskola F–6. Det är tryggt och en bra start för barnen. Här kan de ju bara springa ut, leka och upptäcka, säger Mimmi.

Bra tajming
Vasallens planer på 450 bostäder i Rindö Hamn kom väl tajmat för Roger och Mimmi. När försäljningen av lägenheter i Brf Grisselmaren 1 började, var de snabba med att teckna sig för en generös trerummare på cirka 100 kvadratmeter.

– Det är en hörnlägenhet på första våningen med terrass och egen trappa ner till markplanet. Söderläge. Balkong. Nära till motionsspår. Och vi ser hamnen och våra båtar från lägenheten. Det är så nära hus man kan komma, men ändå en modern och bekväm lägenhet, säger Mimmi.

Närheten till Stockholm är också en fördel. De längtar inte tillbaka, men det är praktiskt.

– Det är inga problem att åka in till stan och träffa kunder. Men vi trivs så bra här ute, så vi åker tillbaka så fort vi kan, säger Roger och skrattar.

Han ser dessutom, som professionell seglare, stora fördelar med Rindö Hamn som hemmahamn.

– Det är en av de bästa hamnarna i Stockholms skärgård. Hela hamnen är djup och det finns tillgång till vatten och el året runt. Dessutom är hamnen lugn och fin, oavsett väder och vind.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Rindö Hamn.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.