i Här använder vi kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du användandet av kakor. Läs mer
Jag förstår
toppbild

Radhus med havet runt hörnet

Kanslihuset var juvelen i kronan på anrika KA1 på Rindö i Vaxholm. Den statusen lever vidare, men nu som bostad för dem som vill bo i ett unikt hus. Här skapas ett boende för dem som prioriterar en exklusiv och bekväm bostad, med rymd och atmosfär och med omsorgsfullt utvalda material och ytskikt.

Kanslihuset ligger i anslutning till den nyanlagda vackra Kaserngårdsparken med fri siktlinje mot havet och Grenadjärsbryggan där Waxholmsbolagets båtar angör. Här, där regementsledningen huserade, har White Arkitekter skapat 15 attraktiva bostäder. Byggnadens karaktärsdrag och mervärden bevaras vid ombyggnaden, som den klassiska klockan på fastighetens fasad och flaggstången på taket. På husets nordvästra sida, med eftermiddags- och kvällssol, skapas en egen gård med bastu/relax, grillplats, utekök samt en anlagd trädgård.

Genomtänkt design och material av hög kvalitet kompletterar byggnadens tidstypiska och generösa formspråk från tidigt 1900-tal – högt i tak, praktfulla fönster med stora ljusinsläpp samt djupa fönsternischer. Det blir 13 välplanerade och yteffektiva lägenheter på 60-80 kvadratmeter med balkong eller uteplats. Till det kommer de två våningarna högst upp – 111 respektive 132 kvadratmeter – som har var sin takterrass med underbar utsikt.
Planerad inflyttning är våren 2016.


I den lummiga ekbacken i Rindö Hamn produceras 13 vackra radhus med varsam hand. Det anrika regements­området erbjuder fantastisk utsikt över en unik skärgårds­miljö. Och havet, det har du precis runt hörnet. Rindö Hamn ligger på östra delen av ön Rindö i Vaxholm kommun och erbjuder goda kommunikationer som ger närhet till både storstad och natur.

Arkitekten Lars Werner hos ÅWL har skapat sina radhus genom en smakfull kombination av stilren, traditionell design och modern funktion. De nyproducerade radhusen byggs i två rader och man kan välja mellan två olika storlekar. Välplanerade 2-planshus om 106 kvm och 4 rok eller 3-planshus om 139 kvm och 5–6 rok. Till varje radhus hör både carport och två exteriöra förråd, en generös insynsskyddad terrass med utsikt och en smidig liten trädgård. Husen i tre plan har dessutom en fantastisk takterrass med kvällssol.

Fasaderna smälter väl in i omgivningarna med sin liggande träpanel i noga utvalda färgställningar. Samtliga hus har terrasser i perfekt sydvästläge och de kommer smälta in i naturen men samtidigt harmonisera med de praktfulla regementsbyggnaderna som ligger i nära anslutning till Ekbacken. Husen har en väl genomtänkt hög interiör standard med 2,6 meter i takhöjd i hela sällskapsdelen. Med fokus på känsla och funktionalitet har radhusen fått ta form och anpassats utifrån tanken om ett snyggt lättskött boende med effektiva och välplanerade ytor.

Säljstart i november 2015.

Radhus – eget ägande

Ekbacken består av 13 radhus i form av så kallade ägarlägenheter. Det innebär att du äger ditt radhus och har nyttjanderätt till din egen tomt. Det ger dig större frihet i nyttjandet av huset än om det hade varit bostadsrätt. Du kan till exempel hyra ut huset till vem du vill och hur länge du vill. Du köper dig inte in i en förening med stora lån. Du betalar heller ingen traditionell månadsavgift. Du betalar endast de låga driftskostnaderna för huset och en avgift till samfälligheten du är medlem i. Köpet fungerar som vid köp av villa eller radhus. Du betalar lagfartskostnad som är 1,5 % av köpeskillingen och pantsättningskostnad som är 2 % av det belopp du lånar vid köpet. Samfälligheten omfattar bland annat infartsvägen, yttertak, fasader, förråd och andra gemensamma anordningar.

Övrigt

Beräknad inflyttning våren 2017.

Fakta

Projektnamn: Ekbacken
Adress: Västra Kasernvägen, Rindö Hamn, 185 41 Vaxholm
Antal radhus: 13 stycken
Priser: 4 175 000–5 075 000 kr
Säljstart:
 November 2015
Planerad inflyttning: Våren 2017

På köpet

Till varje radhus hör carport och två förråd, en insynsskyddad terrass med utsikt och en smidig liten trädgård. Köpare av bostad i Ekbacken får också förtur till båtplats i hamnen – Rindö Hamns hjärta – som ligger bara ett stenkast från bostaden.

Kontakt

Mattias Lindqvist, säljansvarig Vasallen
Telefon: 0708-40 00 49
E-mail: mattias.lindqvist@vasallen.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så påminner vi om visningar och säljstarter. Du får även vårt nyhetsbrev om vad som händer på Rindö Hamn.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Läs mer härAnmälan är inte bindande och du reserverar ingen bostad.